Politika

Bukaresti hölgyválasz

Fiatal koromban, a bálokon, egyéb táncos rendezvényeken legtöbbször párban táncoltak, ilyenkor csak a fiatalember kérhetett fel leányt, fordítva nem. Mégis, kétszer-háromszor az est folyamán bejelentették: – hölgyválasz. Erre azért volt szükség, hogy azok a nem éppen szép leányok, hogy csúnyát ne mondjak, akik egész este petrezselymet árultak (nem kérte fel őket senki), ő maguk kezdeményezhessenek és táncoljanak a nekik tetsző legénnyel. Volt olyan is, hogy ilyenkor a kiszemeltnek sürgősen máshol akadt tennivalója és elbújt a felkérés elől.

A bukaresti kormányválság politikai forgataga a hölgyválaszra hasonlít. A már kevésbe kívánatos, a pandémia következményeit magán viselő PNL, a lemezlovas Iohannis által elindított bécsi keringőre bejelentett második hölgyválasznál potenciális partnert keres.

Az egyik jelöltnek Iohannis zenéje nem tetszik, inkább profi néptáncosokkal körtáncot járna (körcsárdás kizárva). Ebben a lassú hórában, ha egyik-másik hibásan lép, nem vevődik észre, a hiba együttesen kijavítható vagy felbomlik az egész.

A másik jelölt modernebb, laza vagy akár kombinált táncelemekkel bonyolított diszkó esetleg rockzenére táncolna, ez viszont a kissé maradi lemezlovas repertoárjában nem szerepel.

A harmadik potenciális partner a lassúbb angol keringőre, ami az amerikai boszton és a slowfox keveréke, hajlandó lenne a táncra, ha mindenben ő vezethet és a PNL megtanulja lépéskombinációit.

Valószínű, a skóciai látogatása után Iohannis skót dudaszóra harmadik hölgyválaszt jelent be, vagy tavaszra marad egy másik táncosrendezvény.

Lakatos P.


Érdekelhet még...

Népszerű cikkek...