Politika

A segítőkész Orbán Viktor

Sokan figyelmen kívül hagyták Orbán Viktor elhíresült mondatát: „…ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”.

Mindenki, pártállástól függően elemzi, értelmezi tusványosi beszédének színét és fonákját.

Én megfogadtam a miniszterelnök tanácsát, arra figyelek, amit tett.

Megsegítette úgy Románia kormányát, mind annak ellenzékét is. Lehetőséget adott a kormánykoalíció képviselőinek, hogy az Európai Unió értékeinek védőiként tetszelegjenek és ne foglalkozzanak az aszállyal, a növekvő inflációval, az energiahordozók árának kompenzálásával.

Segített Tőkés Lászlónak is, akit már-már elfeledtek a román nacionalisták.

A romániai ellenzék számára kapóra jött a nyári uborkaszezonban egy kis nacionalista felhördülési lehetőség.

Óriási segítség Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin számára, hogy háborús retorikáját egy uniós ország kormányfője egyetértően hangoztatja.

Orbán segít az Európai Bizottságnak tartalékolni, adott esetben más célokra fordítani az eredetileg Magyarországnak szánt pénzügyi forrásokat.

A padlón levő magyarországi ellenzék számára is jól jött a segítség, a lehetőség a feltápászkodásra, a hazai és uniós szinten történő megnyilvánulásra. A Demokratikus Koalíció kihasználva a FIDESZ kommunikációs hibáját, az összes EP-képviselőhöz eljuttatta Orbán hétvégén elmondott fajelméleti fejtegetését, ami eredetileg kimaradt az angol nyelvű fordításból.

Ennyi kéretlen segítségnyújtást követően nem várható el, hogy segítsen a tanügyi és az egészségügyi dolgozókon is. Nekik ugyan megígérte a választási kampányban, de reménykedjenek, a 2024-es egyidejű európai parlamenti és önkormányzati választási kampányban még egyszer megígérheti.

Lakatos P.


Érdekelhet még...

Népszerű cikkek...