Politika

Kata nem védte meg a katát

A magyar parlament július 12-én, a benyújtást követően két nappal, elfogadta a kata-törvény (kisadózó vállalkozások tételes adója) módosítását.

Következő nap, olvasva a szakértői véleményeket, a felszínesen indokolt, rövid átállási határidőket megszabó módosításokat, a társadalmi, nem az ellenzéki pártok által kezdeményezett tiltakozásokat, fogadást ajánlottam egy tapasztalt, ismert újságíró barátomnak.

Arra számítottam, itt az alkalom Orbán Viktor számára, hogy megengedje az általa javasolt, új köztársasági elnöknek, Novák Katalinnak, hogy megfontolásra visszaküldhesse a törvényt az Országgyűlésnek.

Két legyet egy csapásra. Mondhatja, lám az új köztársasági elnök nem báb, van saját véleménye, védi a családokat, ugyanakkor a kormány arculatvesztése nélkül lehetőséget ad az indokolt módosítások elvégzésére.

Tévedtem, vesztettem.

Orbán Viktor nincs tekintettel az általa közméltóságba juttatottak imázsára, fő a szolgai engedelmesség, bármi áron.

Ami a katásokat illeti, mivel csak pár ezren tüntettek, néhány végrehajtási kiigazítás, könnyítés lecsendesíti őket, különben jön a NAV szigora.

Minden csoda három napig tart, van más, új beszédtéma. Tizenegyedszerre módosították a gránitszilárdságú Alaptörvényt, elfogadták az álomszerűen optimista 2023-as költségvetést és azt a javaslatot, hogy ezután, akit Orbán Viktor miniszterelnökkel, vagy Novák Katalin köztársasági elnökkel közös rendezvényen fotóznak le, az kérheti, hogy ezeken a képeken felismerhetetlen legyen (kiretusálják).

Kíváncsi lennék, mit közölne az MTI, ha ad absurdum, Orbán Viktor és Novák Katalin, egymástól függetlenül kérnék, ugyanarról a képről, önmaguk kiretusálását.

Lakatos P.


Érdekelhet még...

Népszerű cikkek...